Werking

Adoptie honden
Al onze te adopteren honden zijn online te vinden. Bij interesse in een van onze honden kan er contact opgenomen worden met het asiel via mail. Wij zullen jou een eerste beknopte vragenlijst doormailen. Deze vragenlijst zorgt voor een eerste screening. Indien dit ons wel een mogelijke match lijkt te zijn maken wij graag een afspraak voor een eerste kennismaking met de hond. Tijdens deze kennismaking wordt er gewandeld en nadien krijgt u een uitgebreide vragenlijst. Deze uitgebreide infofiche zal worden besproken met alle medewerkers waarna wij u opbellen met het goede of minder goede nieuws. Indien er volgens ons een goede match is zal er een afspraak worden vastgelegd om je nieuwe maatje op te halen en het adoptiecontract te tekenen. Hierbij gaat de voorlopige adoptie van start, dit is een proefperiode van 2 weken. Als deze proefperiode goed verlopen is en de hond mag blijven, krijgt u nog 4 weken de tijd om de hond verplicht te laten castreren/steriliseren zoals vermeldt in het adoptiecontract. Na castratie/sterilisatie belt u ons op om een afspraak vast te leggen voor de definitieve adoptie. Hierbij brengt u de hond eerst en vooral nog eens mee op bezoek alsook een bewijs van castratie/sterilisatie van de dierenarts. Opgelet na de adoptie komen wij mogelijks op huisbezoek.

Adoptie katten

Onze te adopteren katten zijn ook online te vinden. Bij interesse in een van onze katten kan er contact opgenomen worden met het asiel via mail. Zo kunnen we een afspraak vastleggen om kennis te komen maken met de kat. Als deze kennismaking goed verloopt, mag je een vragenlijst invullen die wij dan ook zullen beoordelen. Vergeet je transportmandje niet want onze katten mogen diezelfde dag nog op adoptie vertrekken! Al onze katten zijn gechipt, gesteriliseerd, ontwormd, ontvlooid en hebben ook hun eerste vaccins gekregen. Ze zijn ook voorzien van een paspoort. De adoptieprijs van onze katten is afhankelijk van het aantal vaccins die ze hier bij ons gekregen hebben. De voorwaarden voor de adoptie zijn vastgelegd in een adoptiecontract.

Afstand
Opname van dieren die door de eigenaar niet langer gewenst zijn of door omstandigheden (sociaal, familiaal) bij de eigenaar niet kunnen blijven.

Verloren Dieren
De eigenaar van een dier met identificatienummer wordt onmiddellijk verwittigd. Dieren die geen chip hebben worden verplicht gechipt voor ze terug naar de eigenaar gaan.
Niet afgehaalde dieren worden na het verstrijken van de wettelijke termijn aangeboden voor adoptie.