Tessa

Tessa

Tessa

Ras Japanse akita
Leeftijd 8 maand
Kleur Rood
Geslacht Teef
Gesteriliseerd VERPLICHT
Afkomst Afstand
Kindvriendelijk Ja
Kan omgaan met andere honden Nee
Kan omgaan met andere huisdieren Nee
We zoeken een baasje !
INFO

Tessa is een zeer klein uitgevallen akita teefje van ongeveer 8 maand oud. Ze werd bij ons afgestaan omdat het niet klikte met de andere hond. Tessa werd midden november aangekocht bij een broodfokker. Ze kende uiteraard nog niets en heeft van vele zaken schrik maar dit was op de 3 weken bij haar vorige baasjes al veel gebeterd. Bij de mensen thuis leefde ze vrij binnen en dit ging goed. Ze leefde samen met 2 andere honden maar dit klikte niet zo goed van Tessa haar kant .Andere huisdieren kent ze niet.

Tessa heeft op wandeling schrik van auto’s, fietsers, … Hier bij ons wandelt ze wel heel erg graag in de rustige natuur en daar geniet ze duidelijk van maar er zal dus aan gewerkt moeten worden. Ze is heel lief en zacht naar haar baasjes toe maar heeft schrik van vreemde mensen. Hier bij ons is ze naar de verzorgers toe snel opengebloeid maar kan nog steeds verschieten van snelle bewegingen. Ze laat zich vlot aanlijnen en gaat graag naar de speelkoer. Tessa kent nog geen basiscommando’s dus hier zal ook nog aan gewerkt moeten worden.

Tessa is wagenziek. Ze kon makkelijk een uur alleen thuis blijven en beet hierbij niets stuk. Ze is ook helemaal zindelijk in huis. Hier bij ons is ze ook perfect zindelijk. In de tuin gaat ze wel op zoek naar een ontsnappingsroute dus een goed afgesloten tuin is een vereiste.

Tessa gaat nu op zoek naar een gepaste thuis, een thuis waarbij ze haar tempo willen volgen maar haar wel voldoende leiding kunnen geven want dat heeft ze nodig. Ze wordt niet meer geplaatst bij andere huisdieren. Tessa wordt enkel geplaatst in een rustige omgeving. Een goed omheinde tuin is een vereiste. Wie wil er aan de slag gaan met ons meisje, heeft de nodige liefde en geduld en kan haar een tweede start geven?

Tessa moet verplicht gesteriliseerd worden.