Thor

Thor

Thor

Ras Duitse herder
Leeftijd 1 jaar 4 maand
Kleur Zwart-bruin
Geslacht Reu
Gecastreerd ja
Afkomst afstand
Kindvriendelijk Ja
Kan omgaan met andere honden Ja
Kan omgaan met andere huisdieren onbekend
We zoeken een baasje !
INFO

Thor is een langharige duitse herder reu van 1 jaar oud. Hij werd bij ons afgestaan door een relatiebreuk en de hond mocht niet terug mee naar de ouders thuis. Hij is gewoon van overdag zowel binnen als buiten te leven. ’s Nachts sliep hij binnen in een bench. Thor is heel speels en aanhankelijk naar zijn baasje toe maar kan ook koppig zijn. Hij kent de basiscommando’s zit, blaf, lig, rol en pootje. Aan de lijn durft hij heel fel naar andere honden te reageren. Aan het wandelen aan de lijn moet ook nog wat gewerkt worden want hij trekt wel nog aan de lijn. Hij leefde we samen met een andere hond en dit ging goed. Hij is niet wagenziek en kon makkelijk een werkdag alleen thuis blijven. De omheining was 2m hoog in zijn vorige thuis en daar probeerde hij niet te ontsnappen. Thor bijt ook niets meer stuk.

Thor heeft heupdysplasie. Hier heeft hij momenteel geen last van maar naar de toekomst toe zal dit zeker voor artrose zorgen. Er moet dus rekening gehouden worden met kosten naar de toekomst toe voor bv. de nodige medicatie, dierenartskosten en therapie. We gaan dus op zoek naar mensen die deze kosten willen EN kunnen dragen. Thor is een hond met veel energie maar is absoluut geen hond om elke dag vele km’s te gaan wandelen. Er zullen dus naast kortere wandelingen ook andere manieren gezocht moeten worden waar hij zijn energie bij weg kan (zwemmen, hersenspelletjes, …).

Thor kan getest worden met een eigen hond. Hij kan ook geplaatst worden bij kinderen vanaf 12 jaar door zijn zacht karakter. Wie kan onze flinke knappe jongen de thuis geven die hij nodig heeft?