Luna

Luna

Luna

Ras Shiba x border collie
Leeftijd 03.03.2023
Kleur tricolor
Geslacht teef
Gesteriliseerd nee
Afkomst afstand
Kindvriendelijk vanaf 16 jaar
Kan omgaan met andere honden onbekend
Kan omgaan met andere huisdieren onbekend
We zoeken een baasje !
INFO

Luna is een kruising shiba x border collie van 9 maand oud. Ze werd bij ons afgestaan vanwege happen naar de kinderen. Luna is gewoon van overdag vrij binnen te leven met toegang tot de tuin. ’s Nachts en als ze alleen thuis was verbleef ze in de bench. Luna leefde niet samen met andere dieren. Ze is niet wagenziek. Luna is zindelijk in huis en heeft nooit de kans gehad om iets kapot te bijten. Ze is bijna nooit alleen thuis geweest maar als het eens nodig was zat ze probleemloos in de bench.

Luna heeft karaktereigenschappen van zowel de shiba als border collie. Luna stelde zich baas over de kinderen. Hierbij durfde ze happen bij commando’s van de kinderen, op wandeling in de handen of als de kinderen haar in de bench moesten steken. Luna heeft eigenlijk wat gebrek gehad aan een consequente opvoeding waarbij grenzen werden gesteld van wat mag en niet mag en werd hierbij ook niet voldoende gecorrigeerd. Wij ervaren haar gehap hier als puppybijten dat ze zeker nog moet afleren.

Luna is een overenthousiaste maar heel leuke puppy met zeer veel energie. Ze¬†gaat veel baat hebben bij een consequente opvoeding vanaf nu. Ze kent reeds de commando’s zit, lig, blijf, mat, poot en andere poot en leert ook snel. Ze leefde niet samen met andere honden maar dit kan getest worden. Ze kan geplaatst worden bij kinderen vanaf 16 jaar die ook goed en consequent met haar kunnen omgaan. Ze gaat op zoek naar een actieve thuis waar ze kunnen voldoen aan haar energiebehoeften. Wie kan haar een goede en actieve thuis geven?