Sira

Sira

Sira

Ras Canis Vulgaris
Leeftijd 4 jaar
Kleur zwart-wit
Geslacht teef
Gecastreerd
Gesteriliseerd ja
Afkomst zwerfdier
Kindvriendelijk nee
Kan omgaan met andere honden ja
Kan omgaan met andere huisdieren onbekend
We zoeken een baasje !
INFO

Sira is een kruising border collie x husky van 4 jaar oud. Sira kwam bij ons terecht als zwerfdier waardoor we niet veel achtergrondinformatie hebben over haar. Ze werd op straat gedumpt door haar eigenaar. Na 6 maanden is ze klaar om naar een nieuwe thuis te zoeken. Sira is een zeer angstige en onzekere hond. Ze heeft zeer veel tijd nodig gehad om ons te leren vertrouwen, maar zelfs als ze iemand vertrouwt kan ze nog erg verschieten van onverwachte of snelle aanrakingen/bewegingen. Eens ze je vertrouwt komt ze wel graag knuffelen en komt ze ook veel steun zoeken maar ook hierbij moet rustig omgegaan worden met haar. Hierbij kruipt ze graag op de schoot of springt ze op.

Sira is zoals elke border collie een hond met zeer veel energie. Ze gaat dan ook zeer graag wandelen en we merken dat ze hier echt kan van genieten. In het begin bleef ze achter je lopen op wandeling zodat ze goed in de gaten kon houden wat we deden. Nu ze ons vertrouwt loopt ze vlot voorop en snuffelt ze er graag op los. Ze trekt niet op wandeling en kan mits wat begeleiding mooi aan de voet lopen.

Sira is een hond die zeker niet zomaar bij eender wie geplaatst kan worden. We gaan voor haar op zoek naar mensen die ervaring hebben niet enkel met border collies maar ook met het angstig karakter dat wel eens vaker voorkomt bij borders. We zoeken mensen die zeer veel geduld hebben zodat ze op haar tempo kan ontdooien. Ook een drukke omgeving voor Sira zoals een stad is uitgesloten. Mensen die graag uitstappen maken naar drukke plaatsen met de hond zullen ook geen match zijn voor haar. Sira kan overweg met de meeste andere honden van haar grootte. Dit dient hier getest te worden. Sira wordt door haar angstig karakter niet geplaatst bij kinderen! Wie kan Sira de gouden mand en steun geven die ze verdient.