Kyra

Kyra

Rasko

Ras
Leeftijd
Kleur
Geslacht
Gecastreerd
Gesteriliseerd
Afkomst
Kindvriendelijk
Kan omgaan met andere honden
Kan omgaan met andere huisdieren
We zoeken een baasje !
INFO

Kyra is een border collie van 1 jaar oud. Zij werd bij ons afgestaan vanwege een verhuis. Overdag leefde Kyra vrij binnen en buiten. Bij alleen zijn en ’s nachts zat Kyra in de bench, indien ze vrij in huis alleen blijft bijt ze dingen stuk. Ze kon makkelijk een 6 tal uurtjes alleen blijven in de bench. Kyra is zoals een echte border zeer slim en leert snel. Ze kent reeds de commando’s zit, lig, poot, draaien rond de benen en rollen. Ze heeft dus zeker een degelijke opvoeding gehad. In de wagen is ze niet wagenziek maar wel zenuwachtig. Kyra probeert niet te ontsnappen uit de tuin maar een goede omheining is zeker wel een vereiste.
Kyra heeft als jonge pup slagen gekregen bij de fokker waardoor ze angstig is naar vreemden toe. Eens ze je goed kent en vertrouwt is het een zeer lieve en aanhankelijke hond. Dit zal er altijd in zitten dus hier dient rekening mee gehouden te worden.
Kyra leefde samen met 2 andere honden en kan dus ook getest worden met een eigen hond. Ze leefde ook samen met een kat maar dit ging niet goed dus ze wordt niet meer bij katten geplaatst. Kyra kan overweg met kinderen vanaf 14 jaar die reeds wat ervaring hebben met honden. Opgelet, borders zijn zeer actieve honden die enorm veel beweging nodig hebben. We zijn dan ook op zoek naar zeer actieve mensen die Kyra de nodige beweging kunnen geven, eventueel een hondensport met haar willen doen en die reeds ervaring hebben met het ras. Mensen die geen ervaring hebben met dit ras komen niet in aanmerking. Kyra heeft naast haar dagelijkse uitdaging en beweging ook nood aan een tuin waarin ze haar tussendoor kan uitleven. Ze wordt enkel geplaatst bij een gezin waar ze binnen mag leven. Ze zal nog bij ons gesteriliseerd worden maar eventuele kennismakingen kunnen al plaatsvinden. Wie kan onze Kyra een goede thuis geven?