Diesel

Diesel

Diesel

Ras border collie
Leeftijd 4 jaar 10 maand
Kleur blue merle
Geslacht reu
Gecastreerd ja
Afkomst afstand
Kindvriendelijk vanaf 14 jaar
Kan omgaan met andere honden +-
Kan omgaan met andere huisdieren ja
We zoeken een baasje !
INFO

Diesel is een border collie reu van bijna 5 jaar oud. Hij kwam bij ons terecht na afstand vanwege een verhuis. Hij is gewoon van overdag zowel binnen als buiten te leven. ’s Nachts sliep hij binnen. Hij leefde samen met 3 andere honden en een kat. Hij leefde niet samen met kinderen. Hij kent zijn basiscommando’s en speelt enorm graag met de bal. Hij is een hele lieve en aanhankelijke jongen. Diesel is niet wagenziek. Hij is zindelijk in huis en bijt ook niets meer stuk. Hij kan makkelijk alleen thuisblijven. Dit was vaak maar een 2-tal uur. Hij probeert niet te ontsnappen uit huis of tuin mits een goede afsluiting.

Diesel heeft zeer veel overgewicht. Zijn dieet is hier bij ons reeds opgestart maar dit zal thuis zeer goed voortgezet moeten worden. Het is heel belangrijk voor hem dat hij dit overtollige gewicht verliest.

Diesel mag nu op zoek naar een nieuwe thuis. Op vreemde honden reageert Diesel niet goed maar een eventuele match met een teef kan getest worden. Hij kan geplaatst worden bij rustige kinderen vanaf 14 jaar die ook reeds met een hond overweg kunnen. We gaan voor hem op zoek naar actieve mensen die hem de nodige lichaamsbeweging kunnen geven. Dit zal opgebouwd moet worden en zal ook zeker helpen om gewicht te verliezen. Wie kan hem een goede thuis geven?